Beautiful freak piercing

Goed nieuws, Beautiful freak piercing mag terug piercen vanaf 1 maart!
Volg zeker onze FB pagina voor snellere updates of contacteer ons zeker met uw vragen via messenger.

Enkel Peggy, die meer dan 20 jaar ervaring heeft,  piercet zelf en wisselt uw juwelen. U zult bij ons nooit in de handen van stagiairs of piercers met minder ervaring terecht komen.

We willen immers dat u zich veilig voelt en altijd in ervaren handen terecht komt.

Graag volgende in acht nemen:

Enkel U mag de piercing kamer binnen door social distancing. Vrienden, partners, ouders,… zullen dus even op u moeten wachten. We zullen u in ruil, met erg veel LIEFDE en zachtheid opvangen. 😉

No worries, Peggy streeft er altijd naar om alles zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. We wassen/ontsmetten natuurlijk voor en na elke klant onze handen. We werken enkel met steriel materiaal.Ook alle oppervlaktes worden ontsmet voor en na elke klant met een product dat een beschermlaagje legt en niet onmiddellijk verdampt zoals dit met alcohol het geval is.

Dit deden we voor de Corona ook al trouwens. 😉

In 2013 stampte Peggy ook ‘Sweet P Gent‘ uit de grond, waar ze alles verkoopt waar zij zelf van houdt en er ook piercet.

Sweet P Gent bevindt zich dus op dezelfde locatie als Beautiful Freak, namelijk op de vrijdagmarkt 11. Er is een ondergrondse parking vlak voor de deur.

Graag verwelkomen we jullie met professioneel piercing advies.

Beautiful freak piercing

Peggy is erg gepassioneerd door haar beroep.
Ze streeft ernaar om voor iedereen het juiste juweel op de juiste plaats te piercen en heeft een onnoembaar savoir-faire.
Ze piercet sedert 1996 en is een deskundige in alle piercings. Of het nu om een eenvoudig gaatje in de oorlel of om een complexe constructie gaat.
Ze is ook nog eens gespecialiseerd in genitale piercings voor vrouwen en tepels. Ook ingetrokken tepels worden vaak doorverwezen naar Peggy door erkende plastisch chirurgen. Dit omdat Peggy die op een niet invasieve manier terug kan herstellen (zie foto). Peggy gebruikt een erg aparte piercing techniek dat maar een handvol piercers in België onder de knie hebben.
Ze gebruikt immers naalden die EVEN dun zijn als de staafjes, waardoor het piercen veel minder pijn doet. Het wondje geneest ook aanmerkelijk sneller.
Ze neemt voldoende tijd om alle aspecten van het piercen zelf en de nazorg te bespreken waardoor je op je gemak gesteld wordt en waardoor de piercingervaring een echt positieve ervaring wordt.

Jaren geleden startte ze haar carrière samen met Wildcat, Antwerpen. Later zakte ze af naar Roxy, Antwerpen, toen de hoogst aangeschreven winkels, als het op piercen aankwam.
Dat gaf haar de kans om zich professioneel te perfectioneren.

Peggy is erg lang voorzitter van de Vlaamse Piercingbond en voorzitter van het Belgian Hygiene & Quality League geweest, wat haar de gelegenheid heeft gegeven om aan de wieg te staan van een wet op Hygiëne binnen de Tattoo & Piercingsector in België. (meer in ‘geschiedenis’)

Beautiful freak piercing

HYGIËNE EN STERILISATIE

Aangezien goede hygiëne en steriliteit erg belangrijk zijn bij alle piercingwerk heeft Beautiful freak piercing een aparte sterilisatieruimte waar alle juwelen, klemmen, tangen en gereedschap behandeld worden. Zo wordt sterilisatie op ziekenhuisniveau gegarandeerd.

De naalden worden vanzelfsprekend eenmalig gebruikt.

Alle juwelen worden gedesinfecteerd, ultrasoon gereinigd en gesteriliseerd met behulp van een klasse B vacuüm autoclaaf.

PIERCINGKAMER

De piercingkamer is gescheiden van de winkelruimte zodat je privacy gevrijwaard wordt.

Deze ruimte is erop voorzien om al je piercingwensen te vervullen op een veilige en hygiënische manier.

Beautiful freak piercing

In oktober 2002 werd er eindelijk een antwoord gegeven op onze vraag naar een reglementering en hygiënecontroles van de overheid uit.

Peggy (als professioneel piercer) en Bertje (als ervaren tattoo expert) verschenen daarvoor op ‘Recht van Antwoord’ met Goedele Liekens. Daar werden ze in contact gebracht met volksgezondheid om iets uit te bouwen, samen met collega’s.

Na jaren vergaderen met volksgezondheid hebben de Vlaamse Piercing Bond (waar Peggy op dat moment voorzitter van was), de 2 Belgische Tattoobonden, specialisten in permanente make-up , de juweliersvereniging, consumentenverenigingen en de overheid een code van goede praktijk opgesteld voor iedereen die dit aanbelangt.

De winkels die deze code volgden en er ook op gecontroleerd werden door onafhankelijke dokters kregen het ‘ Belgian Hygiëne & Quality Label’.

Hierdoor werd het voor de consument makkelijker om een onderscheid te maken tussen winkels die de code respecteerden en winkels die het niet zo nauw namen met de hygiëne en de veiligheid van de consument.

We zijn trots dat we aan de wieg hebben gestaan van deze code van goede praktijk die uitgemond is in het Belgian Hygiëne & Quality Label. (BHQL)
Onze piercer, Peggy werd op dat moment ook nog eens verkozen tot voorzitter van dat BHQL door de commissie zelf. 

Op 1 januari 2006 hebben we ons doel bereikt en is er eindelijk een wet op de hygiëne voor de tatoeage en piercing sector.

Dit, als EERSTE land ter wereld. Onze code van goede praktijk werd quasi volledig overgenomen in deze nieuwe wet.

Peggy wordt, tot op heden, regelmatig geraadpleegd als consulent/expert door het ministerie van volksgezondheid.

Doordat we slaagden in ons opzet en doordat onze code werd overgenomen in deze wet, was het niet langer nodig om labels uit te reiken maar bleven we fungeren als contactpunt naar overheden toe en als informatiebron naar zowel professionelen en het publiek toe.


Het Belgian Hygiëne & Quality label veranderde daarom naar Belgian Hygiëne & Quality League (bleef BHQL).

In 2010 splitsten we Beautiful Freak Tattoo & Piering -Koksijde op in 2 aparte winkels.

Voor piercings en unieke retro-pinup kledij aan de kust kon u ons vinden in de Zeelaan 243/Koksijde. 

In 2013 stampte Peggy ook ‘Sweet P Gent‘ uit de grond, waar ze nog steeds piercet en ook alles verkoopt waar zij zelf van houdt.
Sweet P Gent bevindt zich op dezelfde locatie als Beautiful Freak piercing. Vrijdagmarkt 11, Gent.  Er is een ondergrondse parking vlak voor onze deur.  

Beautiful Freak Piercing & Clothing Koksijde verhuisd naar Sweet P Gent.  

Ook daar hebben we een gigantische retro/pinup collectie die Peggy deels zelf ontwerpt.
U kunt daar dus nog steeds terecht voor uw piercings door Peggy, maar ook voor een gigantische retro/pinup collectie die Peggy deels zelf ontwerpt.

Beautiful freak piercing
Beautiful freak piercing

We houden elke weekdag  plaatsjes vrij voor late beslissers die op dezelfde dag willen komen, contacteer ons daarvoor best voor 11 uur op messenger.

Dit is niet van toepassing op zaterdag.

U kunt met al uw vragen terecht op messenger, (klik op het woordje ‘messenger’)

De winkel is elke dag open van 11-18 uur voor de aankoop van juwelen. 

Juwelen LATEN wisselen kan zonder afspraak indien dit 1 wissel is, tussen 13:30-16:30 uur. Wilt u meerdere juwelen wisselen, dan maakt u best een afspraakje. 🙂 

Gelieve rekening te houden met onvoorziene omstandigheden en ons toch te contacteren via messenger (of sms) indien u van ver komt. 

Er kan altijd een onvoorziene afwezigheid of verlof zijn.

LET WEL:

In juli/augustus geldt een andere regeling: er wordt dan namelijk tijdelijk niet gepiercet op maandag.

U mag GEEN alcohol geconsumeerd hebben indien u zich laat piercen, ook geen wijntje tijdens het middageten.

Er wordt gepiercet vanaf 15 jaar (met uitzondering van intieme piercings) enkel met geschreven toestemming van een ouder of aanwezigheid van één van de ouders of wettelijke voogd.

Vanaf 18 jaar bent u meerderjarig en vervalt deze vereiste.

Tijdens de Gentse feesten BLIJVEN we OPEN 7/7,  10 dagen lang wordt er ELKE dag gepiercet vanaf 15 uur tot 20 uur. ( indien er GF zijn) 

Bij extreme druktes tijdens de Gentse feesten kan het zijn dat u even moet wachten of dat we u vragen om terug te komen binnen het half uur/uur. 

 

U kan ons best contacteren via messenger op onze FB pagina: klik hier of indien u geen messenger hebt, door een mailtje te sturen naar contact@beautifulfreakpiercing.be.

Doordat we overdag druk aan het werk zijn is het mogelijk dat de telefoon niet meteen wordt opgenomen.

Laat liever een sms achter,  geen voicemail bericht want daar wordt niet naar geluisterd.

Gelieve onze Facebook pagina te volgen voor uitzonderlijke sluitingsdagen/uren.

 • Beautiful Freak Piercing at Sweet P

  Vrijdagsmarkt 11
  9000 Gent
 • Phone

  0484 29 75 64
 • E-Mail

  contact@beautifulfreakpiercing.be
 • Openingsuren

  11-18 uur, doorlopend (Gesloten op zon-en feestdagen)